Coaching

 

Als het even niet meer lukt…

 

In het leven kan soms alles zo fijn stromen; je slaapt lekker, je voelt je vrolijk en sterk, je staat goed in contact met de mensen om je heen en je hebt plezier in je werkzaamheden. Het lijkt wel alsof de zon je tegemoet straalt.

Dat het leven zich ook anders kan laten zien,  weten we bijna allemaal.  Dan lijkt er van stromen helemaal geen sprake te zijn. Sterker nog: het lijkt dan of alles vastzit. Je hoofd zit vol, je slaapt slecht, je voelt je gespannen  en de dingen die van je gevraagd worden, lijken steeds groter te worden.

Soms weet je niet eens wanneer het allemaal moeizamer begon te gaan. Je weet alleen dat je nu nog maar weinig plezier ervaart in je leven en in de dingen die je doet.  Een duidelijke oorzaak hiervoor weet je  soms ook  niet.  Je weet alleen dat het leven je zwaar valt.

Soms weet je wél waardoor het komt dat je leven niet meer stroomt. Er kan iets ernstigs gebeurd zijn, waardoor er veel voor jou veranderd is.  Er kan iemand overleden zijn, waar je veel van hield en die je nu ontzettend mist.  Of je kunt door een verbroken relatie opeens weer alleen in het leven zijn komen te staan.  Misschien ben je ontslagen op je werk of heb je te horen gekregen dat je een ziekte hebt…

Soms blijft het verleden je achtervolgen. Je wilt graag vooruit, verder gaan, maar iets houdt je nog tegen. Dit kunnen duidelijke herinneringen zijn, maar vaak is het niet meer dan een vaag gevoel van onvrede en onrust.

Het kan ook zijn dat het leven zoals het nu is,  je gewoon niet meer bevredigt. Je verlangt naar verandering, al weet je misschien niet eens precies naar wat. Misschien voel je de wens om meer in je kracht te komen. Of om meer tijd voor jezelf te hebben en  minder dienstbaar door het leven gaan. Misschien wil je afvallen, gezonder worden, sportiever worden, het roer omgooien. Kortom: weer ontdekken wie jij bent, wat jij wilt en wat jij leuk vindt!

Of er nu een ingrijpende  gebeurtenis heeft plaatsgevonden, het verleden je vasthoudt, of dat je zonder duidelijke reden je plezier in het leven bent verloren : zonder hulp kun je vast komen te zitten.  Als coach kan ik je helpen om de wirwar van emoties, gevoelens en wensen te structureren en een plaatsje te geven. Daarna kunnen we samen kijken welke nieuwe stappen je kunt gaan zetten en wat je in je leven kunt veranderen. Zodat het plezier, je kracht en je levenslust weer kunnen  stromen.

Naast een persoonlijk consult in mijn praktijk,  kun je ook kiezen voor Skype coaching. Geen reistijd en in je eigen ruimte.

Klik voor meer info op Skype coaching.

Neem gerust contact op voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking!

Tekst copyright Tanja Huissoon