Kindercoaching

 

Opgroeien in evenwicht…

 

De kindertijd kan een fijne, onbezorgde tijd zijn, maar deze jaren zijn helaas niet voor alle kinderen even makkelijk. We leven in een veeleisende en soms harde maatschappij en een jong kind is kwetsbaar en gevoelig. Allerlei omstandigheden en gebeurtenissen in de buitenwereld kunnen een kind dan ook gemakkelijk diepgaand raken.

Tegenwoordig zijn er veel kinderen met een hoge gevoeligheid. Deze kinderen moeten zich staande zien te houden in een harde buitenwereld die hen vaak niet begrijpt. Dit kan enorm veel van een kind vragen. Andere kinderen hebben te maken met leer- en/of gedragsproblemen en worden dagelijks geconfronteerd met de ergernis en het onbegrip dat hun gedrag bij hun omgeving oproept. Hierdoor bouwt het kind de overtuiging op dat er iets mis moet zijn met hem of haar. Ook een scheiding, misschien zelfs gepaard met veel ruzie, heeft vaak een grote impact op een kind en dit kan al snel een gevoel van onveiligheid veroorzaken.

Hoe een kind op problemen reageert, is heel verschillend. Waar het ene kind bijvoorbeeld in de  weerstand gaat en ‘moeilijk’ gedrag gaat vertonen, zal een ander kind juist stil worden en zich terug trekken. Of een kind gaat overcompenseren en kan bijvoorbeeld heel brutaal worden om diepere gevoelens te maskeren. Voor welke reactie een kind ook onbewust kiest, alle uitingsvormen duiden op een schreeuw om aandacht en begrip.

Al ruim acht jaar werk ik met kinderen van alle leeftijden. Veel van deze kinderen hebben leer- en/of gedragsproblemen. Door mijn ruime ervaring weet ik met veel  geduld en toewijding de kinderen op hun gemak te stellen, zodat ze durven te laten zien wie ze echt zijn en waar ze mee zitten.

Heeft u het idee dat uw kind niet fijn in zijn of haar vel zit? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking. Neem de problemen van uw kind serieus. Het is zo belangrijk dat een kind zich in deze jonge jaren kan uiten en kan delen waar het mee zit, want deze jaren vormen de basis voor de pubertijd en de volwassenheid.

Zie ook: coaching in de pubertijd

Tekst copyright Tanja Huissoon