Over mij

 

De T in HamsaT staat voor…

 

De Hamsa is een symbool dat staat voor  geluk, steun, geduld en trouw. De Hamsa komt veel voor in het Jodendom en de Arabische wereld.  De open hand symboliseert  bescherming en is een symbool voor vrede, omdat je  in een open hand  niets kunt verbergen. Zowel qua symbool als qua betekenis vind ik de Hamsa erg mooi.  Ik heb het symbool persoonlijk gemaakt door er de eerste letter van mijn naam aan toe te voegen. Zo ontstond de naam HamsaT, met de T van Tanja.

Over mij:

Ik, Tanja, heb het meest geleerd van het leven zelf. Dit was vroeger zo en ik leer nog steeds, want persoonlijke ontwikkeling gaat altijd door. Voor mij is zelfontwikkeling geen keuze of opgave. Ik voel een niet te stoppen interesse in het leven, in mijn ontwikkeling en in de ontwikkeling van anderen.  Voor mij is dit het boeiendste dat er is!

Hoewel mijn levenspad niet makkelijk was, heb ik er enorm veel van geleerd. Mijn pad heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.  Ook al was het moeilijk, ik kan vanuit mijn hart zeggen dat ik dankbaar ben voor alles wat ik geleerd heb en hoe ik nu in het leven sta.

Ook op het gebied van de liefde heb ik veel meegemaakt.  Hoewel ook hier de lessen dikwijls moeilijk en pijnlijk waren, fascineerde wat er gebeurde me ook.  Ik ben de problemen die zich voordeden dan ook nooit uit de weg gegaan; ik heb altijd zo goed mogelijk gekeken naar hoe de situatie was, waarom die zo was en wat ik er van kon leren. Met een niet te stillen honger las ik het ene boek na het andere over relaties en zelfontwikkeling. Zo leerde ik gaandeweg de verborgen patronen te zien en hierdoor ben ik anders tegen het leven aan gaan kijken. Dit helpt me om te kijken voorbij de buitenkant.

Ik geloof dat wijsheid verkregen door levenservaring de meest waardevolle wijsheid is. In deze wijsheid zit veel warmte en empathie;  ik weet zo goed hoe groot de worsteling kan zijn. Daarom begrijp ik wat je doormaakt en heb ik een groot respect voor jou, die deze worsteling is aangegaan. Maar ik weet ook dat het ergens toe leidt. Iets wat je nu misschien nog niet kunt zien of geloven, maar groei maakt rijker en vervult.

Eerlijk en open naar alle delen van mezelf kijken heeft me compleet gemaakt. Door mijn gevoeligheid kan ik aanvoelen wat er echt in mijn hart en in het hart van de ander speelt. Ik wéét dat er een weg naar het licht is.  Ik wil jou graag helpen om je eigen licht weer te vinden, zodat ook jij de wijsheid van je hart weer leert te vertrouwen.

Naast mijn levenservaring die me zo veel gebracht heeft,  heb ik ook diverse opleidingen gevolgd en ik beschik over ruime werkervaring.

Na de  lerarenopleiding Nederlands kreeg ik van een dyslexiebureau het aanbod om privélessen Nederlands aan dyslectische mensen te geven. Door dit werk, dat ik nu al ruim tien jaar en nog steeds met veel plezier doe,  heb ik een enorme ervaring opgebouwd in het 1 op 1 werken met mensen van alle leeftijden.  Bij dit lesgeven hoort automatisch een groot stuk coaching. Mensen met dyslexie hebben namelijk helaas vaak te kampen met een laag zelfbeeld.  Niet alleen hun taalkennis, maar ook het zelfbeeld weer op niveau brengen, is een belangrijk onderdeel van de lessen die ik geef.

Daarnaast heb ik aan de Sorag academie mijn diploma tot personal coach behaald. Ook heb ik de tweejarige opleiding intuïtieve ontwikkeling en coaching bij praktijk Norea in Middelburg doorlopen en afgerond.

Mijn levenservaring, mijn werkervaring en mijn kennis van coaching heb ik gebundeld en deze drie samen vormen een waardevolle combinatie. Deze zet ik met heel mijn hart in om mensen te begeleiden op hun levenspad!

 Tanja Huissoon

Tekst copyright Tanja Huissoon